Ivoriaanse rebellen nemen twee steden in

Rebellen die loyaal zijn aan de internationaal erkende president van Ivoorkust, Alassane Ouattara, hebben dinsdag opnieuw twee steden ingenomen. Dat heeft rebellenwoordvoerder Leon Alla gezegd.

De strategische stad Daloa en de in het oosten gelegen stad Bondoukou, aan de grens met Ghana, zijn in handen van de rebellen gevallen. Een dag eerder namen de rebellen de stad Duekoue al in. Dat gebeurde na gevechten met militairen die trouw bleven aan de uittredende staatsleider Laurent Gbagbo. Daloa heeft een eigen luchthaven en ligt op de weg naar de hoofdstad en de belangrijke havenstad San Pedro.

De internationale gemeenschap erkent Alassane Ouattara als de winnaar van de presidentsverkiezingen van november. De zittende president Laurent Gbagbo weigert echter de macht over te dragen.

Volgens de Verenigde Naties vielen al ruim 460 doden in het conflict. De VN stelden eveneens dat het nieuwe geweld zal leiden tot nog grotere vluchtelingenstromen. Tot nu toe ontvluchtten al tienduizenden mensen het land, hoofdzakelijk naar Liberia.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees