Vakantie

Vijf leuke tips voor een zonnige zaterdag

Vijf leuke tips voor een zonnige zaterdag

Foto: shutterstock

De weergoden beloven ons zaterdag zomerse temperaturen, dus gingen we op zoek naar originele activiteiten voor een onverwacht vroege zomerdag.

1. Plan een retro-middag

Trek je leukste vintagejurk aan en smeer brillantine in je haar voor een themamiddag in authentieke retro-stijl. Daarbij horen spelletjes uit grootmoeders tijd zoals hinkelen, knikkeren, bellen blazen, touwtjespringen of een ouderwets waterballonnengevecht. Als je deze nostalgische zomerdag in het park viert, vergeet dan de ouderwetse picknickmand en dito geruit laken niet.

2. Hou een dessertbarbecue

Het buitenantwoord op taart met koffie is een barbecue, waarop voor de gelegenheid geen vlees maar desserts worden klaargemaakt. Te serveren met cocktails naar keuze voor de ware zoetebekken.

Recepten:

Briochetoast met chocolade

Besmeer een snee briochebrood met choco of leg er dunne chocoladeschilfers op. Bedek met een tweede snee en smeer de buitenkanten in met roomboter. Rooster goudbruin om de barbecue en serveer met notenijs.

Gegrilde bananen

Pel vier bananen en overgiet ze matig met het sap van een passievrucht en een zoete likeur, bijvoorbeeld amaretto. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat de papillot op smeulende kolen liggen tot de bananen zacht zijn.

3. Swish je zomerkleding

Al wat je nodig hebt voor een zomernamiddag-met-gegiechel zijn een handvol vriendinnen en je miskopen van vorige zomer. Organiseer een 'swishing party' waarbij je nauwelijks gedragen kleding ruilt. Omdat kleur de zomertrend is, kan textielverf saaie stukken een tweede leven geven. Je vindt deze verf bij de drogist en de verfwinkel.

4. Ga voor grootse gezelschapsspelen

Als de zon schijnt, zijn zelfs de kleinsten in staat tot grote dingen. Bij speelgoedwinkels vind je spelborden op mensenmaat die je kan meenemen naar buiten: een spelletje schaak of vier op een rij wordt zo een attractie.

Shoptips: www.attractieshop.be, www.collishop.be,

Wil je liever geen kosten maken, is 'levende bingo' een alternatief: maak enkele grote bingoborden en speel in groepjes van vier à vijf personen. De opdrachtgever roept dan bijvoorbeeld 'lepel op twintig' en de deelnemers zoeken om ter snelst een lepel om op vakje twintig te leggen. De groep die wint, krijgt een punt. Ga verder met alle voorwerpen uit je huisraad die niet kunnen breken.

5. Ga fietsen in een grootstad

In Berlijn, Parijs en New York is het een trend, maar ook de Belgische grote steden kan je per fiets verkennen. Het voordeel: als je de heen-en terugrit per trein doet hoef je geen parkeerplaats te zoeken en kan je naar hartelust terrassen. Informeer bij de toeristische dienst van de stad naar de mogelijkheid om fietsen te huren, leuke stadsroutes vind je onder meer op http://www.fietsroute.org of http://www.routeyou.com.

 

 

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees