Bestuurder van wagen die in water reed dood

De bestuurder reed rechtdoor en kwam zo in het water terecht Foto: Ann Braeckman

Gent - Een wagen belandde in de nacht van donderdag op vrijdag in het water in Gent. Na een zoekactie werd het levenloze lichaam van de bestuurder uit het water gevist. Een 39-jarige vrouw, die als passagier meereed, verkeert nog steeds in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde rond 2 uur aan het Oktrooiplein, de grote rotonde aan de Dampoort. De wagen kwam vanuit de Kasteellaan de Heernislaan op en reed met hoge snelheid richting de rotonde. De bestuurder miste de bocht, waardoor de wagen betonblokken langs de kant van de weg raakte en in het water terechtkwam.

Een getuige sprong in het water om de inzittenden te redden. De brandweer kwam ter plaatse en zette een duikteam in. In eerste instantie dacht men dat de bestuurder van de wagen miraculeus was kunnen ontsnappen, en ongedeerd bleef. Ooggetuigen hadden iemand zien weglopen. Maar na een nieuwe zoekactie van de brandweer op vrijdagochtend werd het lichaam van de bestuurder uit het water gevist. Er is een wetsdokter aangesteld om een autopsie uit te voeren. Een 34-jarige vrouw uit Gent raakte lichtgewond. De derde inzittende, een 39-jarige vrouw uit Gent, raakte zwaargewond. Ze werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeert nog steeds in kritieke toestand.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees