Kabila betaalde hotel van prins Laurent

Kabila betaalde hotel van prins Laurent

Foto: *

Prins Laurent was in Congo op uitnodiging van de Congolese minister van Planning Olivier Kamitatu en zijn onkosten werden vergoed door de Congolese autoriteiten. Dat bevestigt burggraaf Etienne Davignon, minister van Staat en topfiguur uit de zakenwereld, aan onze redactie.

Prins Laurent was in Congo namens GRECT, de stichting voor de promotie van milieuprojecten waarvan hij ook de voorzitter is. Maar GRECT het de reis niet betaald, eenvoudigweg omdat de vzw daar niet de middelen voor heeft.

Etienne Davignon bevestigt nu dat het wel degelijk de Congolese overheid was die de onkosten van Laurent en zijn gezelschap dekte. Volgens De Morgen en La Libre zou de president onder meer de rekening van de vijfkoppige delegatie in het Grand Hôtel de Kinshasa op zich genomen hebben. Een dubbele kamer kost er 305 dollar, een suite 628 dollar.

Donderdag had premier Yves Leterme (CD&V) in het parlement bevestigd dat er een kort contact was geweest tussen Kabila en prins Laurent tijdens zijn reis naar Congo. De premier vermeldde ook dat de prins bepaalde 'privileges' heeft genoten 'dankzij zijn status'.

De Morgen meldt voorts dat prins Laurent de vlucht naar Angola deed met de privéjet van zakenman George Forrest. In Angola zou de prins volgens de krant ook de zoon van dictator Dos Santos hebben ontmoet.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees