Gezant Kadhafi bespreekt exitstrategie in Londen

Gezant Kadhafi bespreekt exitstrategie in Londen

Moammar Kadhafi Foto: afp

Volgens berichten in de Britse media is een gezant van het Libische regime naar Londen getrokken om daar in het geheim te praten over een exitstrategie voor de Libische leider Moammar Kadhafi en zijn zonen. Kadhafi zelf wil het niet meer aanhoren dat de wereld steeds weer van hem eist af te treden.

Meerdere dagbladen berichten dat Mohammed Ismail, een nauwe medewerker van Kadhafi's zoon Saif al-Islam, onlangs in Londen is geweest. Hij zou de voorbije twee weken ook contact hebben gehad met andere westerse regeringen. Volgens The Guardian zijn er aanwijzingen dat het regime in Tripoli mogelijk aan een exit denkt.

The Guardian meldde dat Ismail specifiek als gezant is gestuurd. Maar volgens The Times was hij sowieso in Londen, legde hij contacten met Britse functionarissen en is hij nu uit Londen weg.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Londen wilde de berichten niet bevestigen.

Kadhafi roept staatshoofden tot aftreden op

Donderdagavond eiste Kadhafi van zijn kant het ontslag van alle staatshoofden van landen die deelnemen aan de militaire alliantie ter bescherming van de Libische bevolking.

Tegenover het Libische staatspersbureau Jana zei hij dat de luchtaanvallen tegen Libië een nieuwe uitgave zijn van de kruistochten, 'een strijd tussen moslims en christenen' aan beide zijden van de Middellandse Zee. Dat er zich ondertussen landen met een overwegend islamitische bevolking bij de alliantie hebben aangesloten verzweeg hij echter.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees