Ronde van Vlaanderen voor vrouwen aan zesde editie toe

Naar analogie met de ’echte’ Ronde van Vlaanderen werken zondag de vrouwen elite ook hun Ronde van Vlaanderen af. Zij nemen om 10u55 het vertrek voor hun 130,1 kilometer durende tocht vanuit Oudenaarde. De aankomst ligt ook voor hen op de zo befaamde Halsesteenweg in Meerbeke.

Na amper 21 kilometer koersen wacht met de Rekelberg de eerste van twaalf hellingen van de dag. Daarna kan de rust even terugkeren tot aan de voet van de Oude Kwaremont, de tweede beklimming. Van dan af zal het niet meer stilliggen. Daarna volgen de Kortekeer, Steenbeekdries, Taaienberg en Eikenberg. De laatste 55 kilometer rijden de vrouwen op dezelfde wegen als hun mannelijke collega’s.

Er zijn een handvol kandidaten voor de eindzege. Grace Verbeke won vorig jaar en wil dat huzarenstukje, als eerste Belgische, dit jaar maar al te graag nog eens over doen. De Nederlandse Marianne Vos werd toen tweede en haar landgenote Kirsten Wilde vervolledigde het podium.

De Ronde van Vlaanderen voor vrouwen telt mee voor de ’UCI Women Road Cup’.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.