Meer dan 1.000 faillissementen in maart

Afgelopen maand telde het handelsinformatiekantoor Graydon 1.023 faillissementen in ons land, 2,5% minder dan in maart 2010.

In de eerste drie maanden van het jaar waren er 2.705 faillissementen, 1,05% meer dan een jaar eerder en alweer een nieuw record. ‘Toch kunnen we gewag maken van een trend naar stagnatie, zij het op bijzonder hoog niveau’, aldus Graydon. ‘De komende maanden mogen we ons verder verwachten aan jo-jo-bewegingen waarbij het aantal faillissementen de ene maand zal tekenen voor nieuwe records, terwijl de andere maand cijfers zal tonen die onder die van vorig jaar liggen.’

Binnen Vlaanderen is er nog een stijgende trend in West-Vlaanderen en Limburg, terwijl procentueel het aantal faillissementen sterk daalt in Oost-Vlaanderen, en in mindere mate ook in Vlaams-Brabant en Antwerpen.

Over het eerste trimester van dit jaar kwamen er 6.109 jobs (2.327 in maart) op de helling te staan als gevolg van een faillissement. Dat is een daling op jaarbasis met 9%. Hierbij valt op dat de daling zowel wordt vastgesteld binnen het Vlaamse (2.556 jobs of -12%) als het Waalse (2.094 jobs of -23%) Gewest, maar dat in het Brusselse Gewest het jobverlies steeg met liefst 40% tot 1.459 gevallen.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees