Celebs

Miss België-organisatrice Darline Devos kiest haar favoriete renners

‘Renners met stoppelbaardjes domineren het peloton’

Tom Boonen, Fabian Cancellara, Thor Hushovd Foto: photo news

Naar aanleiding van de 95e editie van de Ronde Van Vlaanderen zocht Het Nieuwsblad naar de knapste renners in het peloton. Uit onze poll blijkt dat Tom Boonen en Fabian Cancellara het meest in de smaak vallen bij de lezers. De Noor Thor Hushovd maakt de top drie compleet. Wij vroegen aan Miss België-organisatrice Darline Devos wat deze renners precies aantrekkelijk maakt.

Tom Boonen
,,Of hij nu een wieleroutfit of vrijetijdskledij draagt, Tom Boonen oogt altijd hip. En een stoppelbaardje flatteert hem nog meer. Hij heeft de uitstraling van een levensgenieter pur sang is en dat werkt aanstekelijk.”

Fabian Cancellara
,,Het valt me op dat de knapste renners in het peloton stuk voor stuk een stoppelbaardje hebben. Je zou bijna denken dat het een vereiste is voor renners. (lacht) Zijn outfits kunnen beter. Hij kiest te vaak voor zachte kleuren en dat zorgt voor een te brave uitstraling.”

Thor Hushovd
,,Deze renner durft voor een pak te opteren en slaagt er bovendien in om een nonchalante toets te geven aan zijn stijl. Hij kiest resoluut voor hemden die zijn blauwe ogen beter laten uitkomen. Ik heb het alleen minder voor kalende mannen.”

Filippo Pozzato
,,Pozzato is de absolute tegenpool van Cancellara. De tatoeage op zijn bovenarm verraadt een ruig kantje. Hij valt meteen op dankzij zijn wilde krullenbos. Pippo Pozzato heeft een bruisende persoonlijkheid, ik vind hem een van de knapste renners. Spijtig dat hij die sprekende blik zo dikwijls achter zijn zonnebril verstopt.’’

Stijn Devolder
,,Als organisatrice van Miss België ben ik uiteraard fan van Belgisch kampioen Stijn Devolder én van zijn truitje in de Belgische driekleur.”

Jürgen Roelandts
,,Als renners geen helm zouden dragen, zou Jürgen zeker opvallen door zijn stijlvolle coupe. Met zijn jongensachtige uitstraling valt hij uit de toon in dit lijstje. Misschien helpt een stoppelbaardje om zijn collega’s uit de top drie bij te benen?”

Greg Van Avermaet
,,Greg trekt meteen de aandacht met zijn felblauwe ogen en gitzwarte haren. Blauwe outfits laten hem nog meer stralen.”

Daniele Bennati
,,Voor mij is Bennati de knapste man uit de lijst, al heb ik vaak zin om hem een andere outfit aan te meten. Net als zijn ploegmaat Cancellara ziet hij er te lief uit. Die armbandjes zou hij beter achterwege laten, maar dat is natuurlijk moeilijk als het geluksbrengers zijn.”

Bjorn Leukemans
,,Ik ken niet veel renners bij naam maar deze familienaam doet meteen een belletje rinkelen en laat een aangename persoonlijkheid vermoeden. Zijn kledingkeuze laat dikwijls te wensen over: hij kiest te vaak voor schreeuwerige combinaties. Hij heeft ook een zeer Vlaamse uitstraling.”

Allessandro Ballan
,,Hij is duidelijk een rasechte Italiaan. Als ik heel eerlijk mag zijn: mijn hart kan hij niet veroveren.”

De top tien in percentages:
1. Tom Boonen - 36,16%
2. Fabian Cancellara - 30,78%
3. Thor Hushovd - 9,04%
4. Filippo Pozzato - 5,49%
5. Stijn Devolder - 5,03%
6. Jürgen Roelandts - 4,00%
7. Greg Van Avermaet - 3,66%
8. Daniele Bennati - 2,86%
9. Björn Leukemans - 2,63%
10. Alessandro Ballan - 0,34%

Vlaanderens mooiste wordt gereden op zondag 3 april. De wielerklassieker is van start tot finish live te volgen op onze site.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees