Seks & Relaties

Mooie mensen krijgen sneller een goede job

Mooie mensen krijgen sneller een goede job

Foto: shutterstock

Mooie mensen vinden sneller een goede baan en verdienen meer dan wie niet zo gezegend is met zijn uiterlijk. Dat is gebleken uit een Amerikaans onderzoek.

De wetenschappers, economen verbonden aan de Universiteit van Texas, wilden nagaan of er een verband bestaat tussen schoonheid en geluk. Uit hun onderzoek bleek dat mensen die mooi bevonden worden, gelukkiger zijn. Dat heeft in de eerste plaats te maken met hun financiële situatie: mooie mensen krijgen sneller een goede baan, verdienen meer en trouwen met andere mooie mensen, die ook een goede baan hebben.

De economen keken naar vijf onderzoeken, gehouden tussen 1971 en 2009. In totaal namen er 25.000 mensen uit Amerika, Canada, Duitsland en Groot-Britannië aan deel. Deelnemers werden door een testgroep beoordeeld op hun uiterlijk en daarna ondervraagd over hun geluksniveau. De deelnemers die als 'mooi' bestempeld werden, bleken tien procent gelukkiger te zijn.

De resultaten zijn van toepassing op mannen en vrouwen, hoewel vrouwen er nog iets meer voordeel uit halen als ze mooi zijn.

 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees