Sekkaki veroordeeld tot 12 jaar in Marokko

Sekkaki veroordeeld tot 12 jaar in Marokko

Foto: *

Ashraf Sekkaki (27) is in Marokko veroordeeld tot 12 jaar cel en een boete van 150.000 euro voor zijn spectaculaire ontsnapping uit de gevangenis van Brugge. Zijn kompaan Mohammed Johri (24) moet 10 jaar achter de tralies.

De Belg van Marokkaanse afkomst vluchtte op 23 juli 2009 met een helikopter uit de gevangenis van Brugge met twee kompanen. Ze kregen daarbij hulp van buitenaf, onder meer van de Antwerpse Leslie Deckers. Daarna pleegden ze een hele reeks overvallen in België. Sekkaki en Johri slaagden erin naar Marokko te vluchten maar werden daar gearresteerd.

In Marokko zijn ze nu veroordeeld voor de gijzeling van de helikopterpiloot, hun ontsnapping en de misdrijven, waaronder een carjacking, die ze na hun vlucht pleegden.

In België werden in juli 2010 al tien andere betrokkenen veroordeeld. Abdelhaq Melloul-Khayari, de enige ontsnapte die niet naar Marokko kon vluchten, kreeg in Brugge zes jaar cel. Lesley Deckers kreeg vijf jaar, waarvan twee effectief.

Ook in Marokko ontsnapt

Sekkaki werd in december 2010 overgeplaatst naar een zwaarbeveiligde gevangenis in de Marokkaanse hoofdstad Rabat, nadat hij was ontsnapt uit de gevangenis van Oujda.

In Brugge zat hij in de cel voor verschillende gewelddadige feiten, waaronder gewapende overvallen, carjackings en tigerkidnappings. In 2003 ontsnapte hij ook al uit de gevangenis van Turnhout.

Johri zat in Brugge een straf van vijf jaar uit voor overvallen op de supermarkt Lidl in Kontich, een Argenta-filiaal in Hoogstraten en de speelgoedwinkel Fun in Schelle.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees