Play-offs gaan door: Pro League stelt zich borg voor 500.000 euro

Jean-Marie Philips Foto: Belga

De wedstrijden Cercle Brugge-Lierse en Eupen-Charleroi zullen dit weekend gespeeld worden. Zowel de Pro League als het Uitvoerend Comité van de KBVB leggen zo de uitspraak van de Eupense rechtbank naast zich neer. Meer nog, ze tekenen er beroep tegen aan en stellen zich borg voor de dwangsom van 500.000 euro die de rechtbank had opgelegd.

De KBVB gaat in hoger beroep tegen de beslissing van de rechtbank van eerste aanleg van Eupen en zal de duels van komend weekend in Play-Off III (Eupen-Charleroi) en in Play-off II (Cercle Brugge-Lierse) gewoon laten spelen zoals gepland. Dat hebben Pro League-voorzitter Ivan De Witte en bondsvoorzitter François De Keersmaecker vrijdag op een persconferentie bekendgemaakt.

'We zijn niet tevreden met de beschikking van de rechtbank', stelde De Keersmaecker. 'Volgens ons wordt er weinig rekening gehouden met het sportieve. Niet alleen de Pro League, maar ook het Uitvoerend Comité was unaniem. We zullen dan ook beroep aantekenen bij het Hof van Beroep in Luik. In afwachting van die beslissing hebben we besloten om de competitie gewoon te laten doorgaan zoals eerder gepland.'

Eenmalige dwangsom van 500.000 euro

Nu de wedstrijden wel degelijk gespeeld worden, zal er een eenmalige dwangsom ter waarde van 500.000 euro aan Eupen betaald moeten worden.

'Het maakt niet uit wie die som betaalt, laat ons stellen dat het een gemeenschappelijke actie wordt van zowel de Pro League als de KBVB. Bovendien zijn we van mening dat niet spelen ons nog veel meer geld zou kosten', verduidelijkte de bondsvoorzitter. 'Dan hadden er sowieso schadevergoedingen gekomen van andere benadeelde clubs, van Belgacom en noem maar op. Het gaat bovendien om een dwangsom, dus indien de KBVB in beroep gelijk krijgt, moet Eupen die som teruggeven', klonk het. 

Aflevering 13: Ref Van Driessche over de vloer, Anderlecht onder vuur Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.