Ontroerde Laurent omhelst Gentse Burgemeester

OOSTAKKER/GENT - Prins Laurent kreeg vrijdag bij zijn eerste publieke verschijning na de commotie rond zijn reis naar Congo een lang applaus. Uit dankbaarheid gaf hij de Gentse burgemeester Termont een knuffel.

De ovatie kwam van een paar honderd genodigden bij de heropening van een gebouw van het laagdrempelige zorgproject De Kromme Boom in Oostakker (Gent). Een ontroerde Laurent deed de Gentse burgemeester Termont even zijn speech onderbreken, om hem te omhelzen.

Laurent deed dat op het moment dat burgemeester Daniël Termont (SP.A) in zijn speech zei: ‘U bewijst met uw aanwezigheid hier uw appreciatie voor het werk dat die mensen hier verrichten. Ik wil u zeggen dat ik het persoonlijk ontzettend moedig vind dat u hier vandaag toch bent, ondanks wat de voorbije dagen gebeurd is.’

Daarop stapte Laurent uit het publiek en ging naar het spreekgestoelte. Hij omhelsde Termont innig en gaf hem een handdruk en schouderklop. Prins Laurent nam daarop de micro in de hand en reageerde laconiek 'niet overdrijven hé'.

Met de vragen over Congo die hij kreeg was de prins niet gediend. 'Dat is een belediging voor al die mensen hier, dus stop', reageerde Laurent op vragen van de pers over zijn Congoreis.

De Kromme Boom

Laurent bracht samen met prinses Claire een bezoek aan De Kromme Boom. Dat is een kleinschalig project waar zo’n vijfentwintig mensen die op een bepaald moment door alle mazen van het sociale vangnet vallen toch een helpende hand krijgen en er samen leven, wonen en werken.

De instelling heropende een bloemenwinkel en tentoonstellings- en ontmoetingsruimte. Ook minister van Sociale Economie Freya Van den Bossche (SP.A) prees het project omdat het zo atypisch is: ‘Jullie slagen erin mensen met een probleem te doen inzien dat niets hopeloos is en dat ze het recht hebben zich nuttig te voelen.’
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees