Dieumerci Mbokani opnieuw uit Congolese nationale ploeg gezet

Dieumerci Mbokani opnieuw uit Congolese nationale ploeg gezet

Mbokani Foto: PN

Dieumerci Mbokani is vrijdag voor de tweede keer in amper een half jaar tijd wegens disciplinaire redenen uit de Congolese nationale ploeg gezet. Dat maakte Robert Nouzaret, de Franse bondscoach van Congo, vrijdag in de lokale media bekend.

De ex-aanvaller van Anderlecht en Standard Luik kon het blijkbaar niet verkroppen dat er op 26 maart voor hem slechts een rol als bankzitter was weggelegd tijdens de interland tegen Mauritius (3-0), in de kwalificaties voor de Afrika Cup van 2012. Volgens getuigen deed de huidige spits van Wolfsburg zijn hesje uit en verliet hij het trainingsveld toen hij hoorde dat hij niet zou starten.In zijn zog volgde verdediger Cédric Mongongu, zijn ex-ploegmaat bij het Franse Monaco. Verdediger Larrys Mabiala (Nice) veinsde een blessure toen hij hoorde dat hij op de bank moest zitten. Ook zij mogen in de toekomst niet meer voor Congo aantreden.

Bondscoach: 'Spijt dat ik hem nieuwe kans gaf'
Mbokani werd in oktober vorig jaar als eens uit de Congolese nationale ploeg gezet omdat hij zich niet kon gedragen. De Congolese bondscoach Nouzaret heeft dan ook spijt dat hij het 'enfant terrible' een nieuwe kans gegeven heeft. 'Ik heb na zijn eerste verwijdering al gezegd dat ik hem niet meer zou oproepen. Maar hij heeft zijn excuses aangeboden en daardoor geloofde ik dat hij goede wil wou tonen. Daarom nam ik hem terug bij de groep: niet om onmiddellijk als titularis te starten, maar om te kijken hoe hij zou reageren. Het vervolg van dit verhaal is inmiddels bekend', wond Nouzaret er geen doekjes om.

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.