Beroep van de KBVB in zaak Eupen op donderdag 28 april

Beroep van de KBVB in zaak Eupen op donderdag 28 april

Ralph Lentz, advocaat van Eupen Foto: BELGA

Het beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond in de zaak Eupen zal donderdag 28 april door de rechtbank van Luik behandeld worden.

 De rechtbank van Luik besliste vorige week vrijdag dat de wedstrijden in de play-offs van Lierse en Eupen uitgesteld moesten worden. Ondanks een dwangsom van 500.000 euro legde de KBVB die uitspraak naast zich neer en gingen Cercle Brugge-Lierse (0-0) en Eupen-Charleroi (3-2) zaterdag gewoon door.

Eupen had bij de KBVB een procedureopgestart omdat volgens de grensclub Lierse-speler Jason Adesanya niet speelgerechtigd was in de wedstrijd van 15 februari tegen KV Mechelen. Eupen wil dat Lierse de drie punten van deze wedstrijd verliest, waardoor Eupen over Lierse naar plaats 14 in de eindstand zou springen en zo de play-downs zou ontlopen. Eupen ving bot bij het Sportcomité, maar ging in beroep. De rechter in Eupen oordeelde dat eerst dat beroep bij de bond behandeld moest worden, voor Eupen en Lierse in de play-offs konden starten..
 

Beluister nu de seizoensspecial van ‘Sjotcast’: awards 2019

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.