Maingain: 'Brussel heeft beschermingsschild nodig'

"Brussel heeft nood aan een beschermingsschild en dat schild is de Federatie Wallonië-Brussel". Dat verklaarde FDF-voorzitter Olivier Maingain dinsdag op Bel RTL.

Maingain vindt het "misschien een goed teken" dat sommige Vlamingen achterdochtig zijn dat de Franstaligen een poging ondernemen om hun instellingen uit te klaren.

"Het is goed dat de N-VA zich bewust wordt van het feit dat de Franstaligen zich willen laten respecteren. De Vlamingen moeten weten dat als ze een grote staatshervorming vragen, ze iets in ruil moeten geven", aldus de FDF-voorzitter.

Voor hem heeft Vlaams minister-president Kris Peeters de opdracht van Wouter Beke getorpedeerd met zijn verklaring dit weekend dat Brussel nooit een volwaardig gewest zal worden. In het noorden van het land moet men zich er van bewust zijn dat er geen grote staatshervorming zal zijn zonder de erkenning van Brussel als volwaardig gewest, aldus nog Olivier Maingain.

"De Vlamingen hebben sterke eisen en verwijten ons dat we ze niet horen. Er is geen reden waarom wij geen eisen zouden hebben", voegde hij eraan toe.

 

Corrigeer

MEER NIEUWS