Vanraes (Open VLD) roept op tot kalmte

Brussels minister van Financiën en Begroting Jean-Luc Vanraes (Open VLD) roept naar aanleiding van de naamsverandering van de Franse gemeenschap in "Fédération Wallonie-Bruxelles" op tot kalmte en vraagt dat alle provocaties aan alle zijden van de taalgrens opgeborgen worden.

"We hebben op dit moment geen behoefte aan communautair spierballenvertoon waarin Brussel de speelbal is", stelt hij in een mededeling.

Vanraes waarschuwt dat de communautaire problemen in de Brusselse regering worden geïmporteerd, door uitspraken van zowel politici vanuit Vlaanderen als vanuit Wallonië over het statuut van het Brussels gewest. Om de goede samenwerking binnen de Brusselse regering te behouden, wordt de discussie over BHV volgens hem best buiten het Brussels gewest gehouden.

Hij beklemtoont dat het belangrijkste punt voor Brussel de herfinanciering van de hoofdstad van Europa, België en de gemeenschappen in ons land is. Daarom blijft hij aandringen op een duurzame oplossing voor een betere financiering van het Brussels gewest.

Vanraes vraagt dat iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt voor de hoofdstad van ons land. Vooral dringt hij er bij beide gemeenschappen op aan om de problematiek van het nijpend tekort aan plaatsen in het onderwijs ernstig te nemen en samen naar oplossingen te zoeken.

"Brussel is een enorme economische meerwaarde voor zowel de Vlaamse, Waalse en Belgische economie en onze welvaart. Brussel is het sluitstuk van het federale evenwicht in België. Wie dat gewest wenst af te snijden van de rest van het land, blaast dit broze evenwicht op", besluit Jean-Luc Vanraes.
 

Corrigeer

MEER NIEUWS