'Peeters zet Vlaams parlement buitenspel '

'Peeters zet Vlaams parlement buitenspel '

Foto: vum

Groen! wil dat Vlaams minister-president Kris Peeters in het Vlaams parlement tekst en uitleg komt geven over zijn uitspraken rond het Brussels gewest. Probleem is dat Peeters momenteel in Brazilië op economische zending is.

Door eerst controversiële uitspraken te doen en nadien naar het buitenland te vertrekken, zet Peeters "het parlement buitenspel", zegt Groen!-fractieleider Filip Watteeuw.

De uitspraak van Peeters dat Brussel nooit een volwaardig derde gewest zal worden, heeft de laatste dagen een pak stof doen opwaaien, met name aan Franstalige kant, waar de naam van de Franse gemeenschap prompt werd gewijzigd in Fédération Wallonie-Bruxelles.

Door die controverse dringt Groen! er bij Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans op aan om morgen/woensdag een actualiteitsdebat over de kwestie te organiseren.

"Het zou maar normaal zijn dat minister-president Kris Peeters uitleg verschaft over deze uitspraken aan het Vlaams parlement. Probleem is dat Kris Peeters ondertussen op handelsmissie naar Brazilië in vertrokken".

En daar tillen de Vlaamse groenen zwaar aan. "Wij aanvaarden niet dat de minister-president belangrijke verklaringen aflegt in de pers om daarna vliegensvlug naar het buitenland te vertrekken. Hij maakt op deze manier misbruik van afspraken die hij met het Vlaams parlement maakte over zijn buitenlandse handelsmissies en zet het Vlaams parlement buitenspel", aldus Watteeuw.
 

Corrigeer

MEER NIEUWS