Eupen schrijft brief naar UEFA

Eersteklasser AS Eupen heeft een brief naar de Europese Voetbalbond UEFA geschreven. De club uit de Oostkantons is immers van mening dat de Belgische Voetbalbond (KBVB) de eigen bondsreglementen niet respecteert. Eupen verwijst daarmee naar de wedstrijd tussen Charleroi en Cercle Brugge, die nog na de laatste competitiespeeldag afgewerkt werd.

Donderdag behandelt het Beroepscomité van de KBVB de klacht van Eupen tegen de beslissing van het Sportcomité van een week geleden. Het Sportcomité had toen geoordeeld dat Lierse-speler Jason Adesanya wel degelijk speelgerechtigd was voor het competitieduel tussen Lierse en KV Mechelen. Eupen was van mening dat de speler niet speelgerechtigd was en hoopte zo de barrageduels in Play-Off III te mislopen.

Eupen had ook een zaak aangespannen bij de Eupense rechtbank van eerste aanleg. Die schortte vrijdag Play-Off III en de duels van Lierse in Play-Off II op, op straffe van een dwangsom van 500.000 euro. De KBVB en de Pro League beslisten vervolgens om de wedstrijden wel te laten spelen en bij het Hof van Beroep van Luik beroep aan te tekenen tegen die beschikking. Dat beroep wordt op 28 april behandeld.
 

Aflevering 17: Tessa Wullaert over de vloer, Kompany achter het glas Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.