Eupen vangt ook bot bij Beroepscomité

Eupen vangt ook bot bij Beroepscomité

Eupen - Charleroi 3-2 Foto: BELGA

Het Beroepscomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft donderdag beslist dat Lierse-speler Jason Adesanya wel degelijk speelgerechtigd was voor de competitiewedstrijd tegen KV Mechelen op 15 februari. Daarmee krijgt Eupen ook in beroep ongelijk van de KBVB.

Eerder had het Sportcomité geoordeeld dat Adesanya mocht worden opgesteld en de Pallieters dus de drie punten van de winst tegen KV Mechelen (2-1) behouden.

Het Beroepscomité verklaarde de klacht van Eupen ontvankelijk maar ongegrond. Volgens het bondsreglement was Adesanya speelgerechtigd en ging Lierse niet in de fout, omdat het de licentieaanvraag op 15 februari op de ochtend van de wedstrijd had ingediend. Eupen had aangevoerd dat dit op 4 december, de datum waarop Lierse-KV Mechelen oorspronkelijk gespeeld had moeten worden, niet was gebeurd en dat Adesanya daarom ook in februari niet mocht worden opgesteld.

Nog evocatie mogelijk

De delegatie van KAS Eupen verliet de zaal zonder commentaar maar beraadt zich over verdere stappen. De grensclub kan, binnen de zes dagen, nog in evocatie gaan bij de KBVB.
Door de beslissing van het Beroepscomité blijft de samenstelling van de play-offs voorlopig onveranderd.

Er loopt ook nog een juridische procedure in de zaak Eupen. Het Hof van Beroep van Luik behandelt op 28 april het beroep dat de KBVB aantekende tegen de uitspraak van de rechtbank van eerste aanleg van Eupen. Die had beslist dat de play-offwedstrijden van Lierse en Eupen uitgesteld moesten worden, op straffe van een dwangsom van 500.000 euro.
 

Aflevering 17: Tessa Wullaert over de vloer, Kompany achter het glas Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.