Eupen in evocatie tegen uitspraak Beroepscomité KBVB

Eupen in evocatie tegen uitspraak Beroepscomité KBVB

Ralph Lentz, advocaat van Eupen Foto: BELGA

Het begint steeds meer op een slechte Duitse soap te lijken: Eupen blijft zich verzetten tegen de beslissing van de KBVB. De eersteklassers besliste om in evocatie te gaan tegen de uitspraak van het Beroepscomité...

Dat comité besliste donderdag dat Lierse-speler Jason Adesanya wel degelijk speelgerechtigd was voor de competitiewedstrijd tegen KV Mechelen op 15 februari. Eerder had het Sportcomité geoordeeld dat Adesanya mocht worden opgesteld en de Pallieters dus de drie punten van de winst tegen KV Mechelen (2-1) behouden.

De Evocatiecommissie van de KBVB zal de zaak donderdag onderzoeken.

Pas op 28 april uitsluitsel

Maar dat is nog niet alles. Er loopt ook nog een juridische procedure in de zaak Eupen. Het Hof van Beroep van Luik behandelt op 28 april het beroep dat de KBVB aantekende tegen de uitspraak van de rechtbank van eerste aanleg van Eupen. Die had beslist dat de play-offwedstrijden van Lierse en Eupen uitgesteld moesten worden, op straffe van een dwangsom van 500.000 euro.
 

Aflevering 18: Prins Kompany is terug en onze narren praten erover Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.