Jean-Pierre Coopman veroordeeld tot zes maanden cel

Jean-Pierre Coopman veroordeeld tot zes maanden cel

Jean-Pierre Coopman en zijn echtgenote Yasmine Heye. Foto: © Philippe Crochet

De Dendermondse rechtbank heeft gewezen bokskampioen Jean-Pierre Coopman (62) dinsdag veroordeeld tot zes maanden effectieve celstraf en 550 euro effectieve boete. Zijn vrouw Yasmine Heye (53) kreeg twaalf maanden cel en 1.100 euro boete. De twee stonden terecht voor misbruik van vertrouwen en oplichting.

De bokslegende en zijn vrouw moesten zich verantwoorden voor het oplichten van handelaars in Sint-Niklaas en Beveren. Op 10 juli 2006 organiseerden de twee een riant huwelijksfeest in Hotel Serwir in Sint-Niklaas. De drank vloeide rijkelijk en ook aan culinaire geneugten ontbrak het niet. De rekening werd echter nooit betaald, net als hun logies in het hotel.

Yasmine Heye maakte ook gretig gebruik van de naam en faam van haar man. Ze wist op die manier meermaals het vertrouwen te winnen van verschillende handelaars in Beveren. Zo leverde een firma in augustus 2007 196 flessen wijn, maar werd de factuur niet betaald. Hetzelfde gebeurde in april 2008 bij een drankenhandel. Ook een bestelling van twee wollen tapijten bij een tapijtenhandel werd niet vergoed. Heye kocht ook een tweedehandswagen van 12.000 euro, een Subaru Impreza, maar betaalde die niet.

 

Coopman liet zich tijdens het proces vertegenwoordigen door een advocaat. Heye daagde niet op en werd bij verstek veroordeeld.
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.