Radio Maria neemt frequenties Exqi FM over

Radio Maria neemt frequenties Exqi FM over

Foto: radio maria

De katholieke zender Radio Maria neemt de radiofrequenties van Exqi FM over. Dat bevestigt Exqi woensdagavond in een persbericht.

Voor Exqi versterken de inkomsten van deze uitstap de positie en de mogelijkheden van de televisiezenders Exqi Sport en Exqi Culture. Door de groei van beide digitale televisiezenders was er geen behoefte meer aan radio, zo luidt het.

Exqi Sport brengt in 2011 meer dan 100 uur wielrennen en 50 uur UEFA Europa League-voetbal. Daarnaast biedt de Vlaamse sportzender ook een groot aanbod aan hockey, golf, tennis, paarden- en autosport.

Op Exqi Culture is een mix van internationale topcultuur en talent van eigen bodem, zoals Clouseau, De Kreuners en deFilharmonie, te zien. Beide digitale, Vlaamse tv-stations zenden uitsluitend in high definition (HD) uit.

Groen licht

Eerder op de dag had Renaat Truijen, voorzitter van de raad van bestuur van Radio Maria, van de mediaregulator het bericht heeft gekregen dat de zendvergunning in orde is.

'De bedoeling is om tijdens de Goede Week, volgende week dus, van start te gaan. Liefst al op maandag', zegt Truijen. De programmering op de FM-band zou gelijkaardig zijn aan die op de middengolf, waar Radio Maria nu al uitzendt. Het programmaschema van de zender bevat uitsluitend katholieke programma’s, zoals eucharistievieringen, spirituele lezingen en rozenkransgebeden.

Tot slot bevestigde Truijen dat het de bedoeling is om op termijn een Vlaamse redactie van Radio Maria op te starten. Momenteel gebeurt het redactionele werk nog vanuit het Nederlandse ’s-Hertogenbosch.

Welk bedrag er met de overname van de frequenties gemoeid is, kan Truijen niet zeggen. 'Het geld komt van de World Family of Radio Maria, de wereldwijde koepel van katholieke radiostations', was alles wat hij erover kwijt wou.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees