Sjef De Wilde vecht terug: 'Ik heb geluk gehad'

Sjef De Wilde herstelt momenteel in het ziekenhuis van Duffel van de gevolgen van de doodsmak die hij vorige week woensdag maakte in de hectische slotfase van de Scheldeprijs in Schoten.

De 29-jarige wielrenner van Veranda’s Willems-Accent,liep er onder andere twee gebarsten halswervels en een barst in de onderrug op en kijkt daardoor tegen een lange revalidatie aan.

Als alles goed verloopt mag de renner volgende week al het ziekenhuis van Duffel verlaten, gevolgd door een periode van zes tot acht weken waarin hij een halskraag moet dragen om zijn zwaar gehavende nek te ondersteunen. Als de blessure op een gunstige manier blijft evolueren, zou De Wilde over een viertal maanden opnieuw in competitie kunnen treden.

Nog niet stoppen

'Van de val zelf herinner ik me niks', vertelde De Wilde op een persconferentie in het ziekenhuis van Duffel. 'Ik heb de beelden op het internet wel al eens bekeken en aan de hand van wat de andere renners me vertelden, heb ik mijn eigen verhaal samengesteld. Na anderhalve dag ben ik wakker geworden en daarna ben ik beginnen te beseffen dat ik van geluk mag spreken, want het had veel erger kunnen aflopen.'

'Ik heb me de afgelopen week wel eens afgevraagd of ik niet beter zou stoppen, maar ik ben een sportman en dan wil je nu eenmaal prestaties leveren. Ik hoop dus tegen het einde van het jaar een nieuw contract te versieren. Pas als dat niet het geval is, sluit ik het wielrennen definitief af.'
 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.