Gilbert: 'Overwinning is een complete verrassing voor mij'

'De enige die ik niet kan winnen', zei Gilbert vorige week over de Waalse Pijl. Uiteraard was de Waalse publiekslieveling dan ook compleet verrast na zijn indrukwekkende zege in de 'koers die hij niet kon winnen'.

'Ik voelde me niet goed in het begin. De eerste kilometers was het echt overleven. De Amstel Gold Race zat nog in de benen. Mijn ploegmaats moesten mij echt oppeppen', verklapte Gilbert vlak na de aankomst.

'Maar ik begon mezelf steeds beter te voelen en de laatste 60 kilometer was ik echt top. Ik twijfelde even om op 10 kilometer van de streep al aan te vallen, maar op dat moment was dat echter gelukkig niet mogelijk. Op de Muur van Hoei zag ik plots dat Contador en Rodriguez zich op de tweede en derde rij bevonden en toen heb ik hen verrast met een aanval. Ik weet dat het op de Muur moeilijk is om terug te komen omdat de renners voor jou 'en danseuse' rijden en het publiek de weg erg smal maakt. Dit is echt een complete verrassing voor mij en één van mijn mooiste overwinningen', lachte een overgelukkige Gilbert breed.

Ben ook topfavoriet voor Luik-Bastenaken-Luik
'Het publiek heeft me werkelijk naar boven geschreeuwd. De laatste honderd meter waren echt om van te genieten, midden die duizenden gelukkige mensen met hun vlaggen. Ik ben blij dat ik dit meegemaakt heb. Het was de mooiste belevenis in mijn carrière. Dat het nu moeilijk wordt om ook nog Luik-Bastenaken-Luik te winnen, wil ik niet geloven. Deze overwinning verandert daar niets aan want ik was al topfavoriet. Bovendien heb ik vertrouwen in mijn ploeg, die opnieuw haar meerwaarde bewezen heeft. Wat me ook vertrouwen geeft, is de wetenschap dat in Luik altijd de beste wint', besloot Gilbert.
 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.