Zulte Waregem aan de leiding na vlotte thuiswinst tegen Kortrijk

Zulte Waregem - Kortrijk 2-0 Foto: BELGA

Zulte Waregem heeft een gouden zaak gedaan in Play-off 2B. De West-Vlaamse fusieploeg won vrijdagavond in eigen huis makkelijk met 2-0 van KV Kortrijk en klimt zo over G. Beerschot en Westerlo naar de leiding in zijn poule. KV Kortrijk blijft troosteloos laatste met één schamel puntje en lijkt uitgeschakeld

De wedstrijd begon aan een stevig tempo. Na 12 minuten brak Habib Habibou de wedstrijd open met een fraaie knal vanop 20 meter in de kruising: 1-0. Tom Muyters voorkwam de gelijkmaker na een parade op een schicht van Gert-Jan Demets.

Essevee verdubbelde halverwege de eerste helft de voorsprong. Karel D'Haene profiteerde nadat de bezoekers een corner niet konden wegwerken. Zulte Waregem liet daarna aardig combinatievoetbal zien en had via Jonathan Delaplace, Teddy Chevalier en de altijd dreigende Habib Habibou zicht op de 3-0.

In het slotkwartier kwam KV Kortrijk beter voor de dag maar Brecht Capon had geen succes bij zijn poging op de aansluitingstreffer.

Rossini niet scherp

Ook in de tweede helft ging de wedstrijd vlot over en weer. Habibou besloot vlak na koffie in het zijnet, Rossini mikte oog in oog met Muyters op de Zulte-doelman. Net voor het uur miste de boomlange spits van Kortrijk opnieuw een prima mogelijkheid. Kortrijk nam de partij in handen, maar de thuisploeg counterde bliksemsnel. Habibou bediende Chevalier die moederziel op Lahaye mocht afsnellen, maar de Franse spits schoot op de vuisten van de bezoekende doelman.

Zulte Waregem nieuwe leider in Play-Off 2B

Het sein voor Zulte Waregem om een versnelling hoger te schakelen. Het regende plots kansen voor de thuisploeg in het Regenboogstadion. Chevalier en tot twee keer toe Habibou slaagden er echter niet in om de 3-0 te scoren. De wedstrijd bloedde dood. Kortrijk kon geen vuist meer maken en lijkt de strijd te hebben opgegeven. Zulte Waregem voetbalde de wedstrijd makkelijk uit en klimt naar de leiding in Play-off 2B. Concurrenten Westerlo en C. Beerschot tellen twee punten achterstand maar spelen zaterdagavond nog tegen elkaar.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.