Eupen vangt definitief bot bij Belgische Voetbalbond

Eupen vangt definitief bot bij Belgische Voetbalbond

Foto: BELGA

De Evocatiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft de klacht van Eupen tegen Lierse zaterdag ontvankelijk maar ongegrond verklaard. Eupen wou via die klacht nog Play-Off III vermijden, maar stoot nu op een definitieve 'njet' van de bond.

Eupen diende bij de KBVB een klacht in omdat Lierse-speler Jason Adesanya werd opgesteld in de competitiewedstrijd tegen KV Mechelen terwijl hij niet speelgerechtigd zou zijn. Eupen hoopte met de procedure Play-Off III te ontlopen maar het kreeg zowel van het Sport- als Beroepscomité van de KBVB ongelijk. De grensclub besliste daarop in evocatie te gaan. Omdat nu ook daar de klacht is afgewezen, heeft Eupen alle rechtsmiddelen bij de KBVB uitgeput.

Er loopt wel nog een juridische procedure in de zaak Eupen. Het Hof van Beroep van Luik behandelt op 28 april het beroep dat de KBVB aantekende tegen de uitspraak van de rechtbank van eerste aanleg van Eupen. Die had beslist dat de play-offwedstrijden van Lierse en Eupen uitgesteld moesten worden, op straffe van een dwangsom van 500.000 euro.


 

Aflevering 17: Tessa Wullaert over de vloer, Kompany achter het glas Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.