Pukkelpop blijft in Kiewit

Pukkelpop blijft in Kiewit

Goose op Pukkelpop Foto: © Goose, Pukkelpop

HASSELT - De Hasseltse gemeenteraad heeft dinsdagavond de aankoop van de weide van Pukkelpop goedgekeurd. Er zijn afspraken met Pukkelpop om het festival zeker tot in 2020 op de wei in Kiewit te organiseren. Dat meldt VRT.

Het is niet de eerste keer dat Hasselt probeert het terrein aan te kopen. Begin februari kocht de stad de weide al een eerste keer aan voor 2,6 miljoen euro, maar die aankoop werd later nietig verklaard door bevoegd minister Geert Bourgeois (N-VA).

Het Hasseltse stadsbestuur had de gemeenteraad buitenspel gezet en onwettige privileges gegeven aan een bedrijf dat eerder al een optie op de weide genomen had. Bovendien, zo bleek uit onderzoek van De Standaard, hadden twee dealmakers zonder een erkenning van vastgoedmakelaar een commissie bedongen van 80.000 euro belastinggeld. Ook tegen hen kwam er een klacht bij het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars.

Deze keer passeert het Hasseltse stadsbestuur voor de aankoop van de Pukkelpopweide dus wél via de gemeenteraad.

Volgens burgemeester Hilde Claes (SP.A) zijn er duidelijke afspraken gemaakt met de organisatoren van Pukkelpop en Rimpelrock. 'Vanaf 2012 zullen de eerstvolgende negen edities op de wei van Kiewit georganiseerd worden', zegt Claes aan VRT.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees