Food

Lunch Garden in zee met Piet Huysentruyt

De Belgische restaurantketen Lunch Garden zal vanaf 1 mei samenwerken met Kookeiland, een culinair initiatief van onder meer tv-kok Piet Huysentruyt. Door die samenwerking zal Huysentruyt samen met zijn collega's Albert Verdeyen en Mitch Coldenhoff advies geven aan de keten, zo meldt Lunch Garden.

De chefs zullen 'het Lunch Garden-assortiment onder handen nemen' en instaan voor de ontwikkeling van een aantal nieuwe maaltijden. Ze zullen de medewerkers van Lunch Garden ook raad geven over de presentatie van de gerechten en de bediening.

'Een restaurant moet rekening houden met meer dan enkel het koken. De gerechten moeten er tegelijk aantrekkelijk uitzien en de klanten moeten met de glimlach worden bediend. Wij zullen dit hele proces van nabij bekijken en indien nodig hier en daar advies geven', zegt Piet Huysentruyt in een persbericht.

'De filosofie en de aanpak van Kookeiland past perfect bij de culinaire toekomstplannen van Lunch Garden, met meer nadruk op Belgische keuken en producten van bij ons', luidt het  bij de restaurantketen.

De samenwerking maakt deel uit van een grote vernieuwingsoperatie bij de Belgische keten van zelfbedieningsrestaurants. Sinds september 2010 loopt een renovatieprogramma, dat ervoor moet zorgen dat alle Belgische restaurants van Lunch Garden tegen 2015 in een nieuw kleedje worden gestoken.

Lunch Garden ontvangt dagelijks gemiddeld 600 klanten in elk van haar 61 restaurants. Het bedrijf telt in totaal 1.300 medewerkers.
 

Corrigeer