VT4-tapes Vangheluwe in beslag genomen voor onderzoek De Troy

VT4-tapes Vangheluwe in beslag genomen voor onderzoek De Troy

Foto: vt4

De federale politie heeft donderdag bij VT4 de tapes van het interview met Roger Vangheluwe in beslag genomen. Dat gebeurde in opdracht van de Brusselse onderzoeksrechter Wim De Troy, die het federaal onderzoek naar misbruik in de kerk leidt.

'De federale politie kwam deze voormiddag de tape opeisen met het volledige interview met Roger Vangheluwe', zegt Tom Vandersteegen, woordvoerder van VT4. 'Onze juridische dienst is een uur voor de inbeslagname op de hoogte gebracht.'

Leen Nuyts, woordvoerster van het federaal parket, wou enkel kwijt dat de inbeslagname in het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk kadert. Het onderzoek van De Troy richt zich op feiten van schuldig verzuim. De lokale parketten voeren de onderzoeken naar seksueel misbruik zelf.

VT4 benadrukt dat het zijn volledige medewerking verleent aan het gerecht.

Exclusief

Het interview werd afgenomen op 14 april in het Franse klooster van Magdala in La Ferté-Imbault en werd diezelfde dag rond 18.30 uur uitgezonden in het VT4-actuamagazine Vlaanderen Vandaag. Reporter Marc Geenen nam het interview af. 

Vangheluwe bekende in het gesprek dat hij een tweede neefje misbruikt heeft. Over het algemeen minimaliseerde hij zijn daden. Zo sprak hij over 'een spelletje' en 'een relatietje'. Het interview maakte heel wat los in België. 

De uitzending zorgde ook voor een mediarel. VT4 ondernam gerechtelijke stappen tegen VTM omdat die laatste zonder toestemming de beelden van het exclusief interview gebruikt had.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees