Tien eilanden voor elk type reiziger

Tien eilanden voor elk type reiziger

Foto: shutterstock

Natuurliefhebber, shopverslaafde of nudist: er bestaat een eiland voor elke manier van reizen.

Miljonairs: Musha Cay, Bahama's

Het eiland is eigendom van David Copperfield, die het voor 56 miljoen dollar kocht van John Melk, medeoprichter van Blockbuster Video. Er staan vijf villa's op 60 hectare, waar in totaal 25 gasten kunnen verblijven en elke villa heeft een privéstrand. Oprah Winfrey en Bill Gates brengen er graag hun vakantie door.

Nudisten: Rab, Kroatië

Er wordt gezegd dat dit eiland de geboorteplaats is van het skinny dippen. In 1963 vroeg koning Edward III aan de autoriteiten om naakt te baden aan het strand van Kandalora en sindsdien volgde iedereen zijn voorbeeld. Het eiland heeft drie stranden waar kleding niet verplicht is: Sahara, Stolac en Ciganka.

Koppels: Lizard Island, Australië

Niets zo nefast voor de romantiek als een massa toeristen. Daarom vertoeven verliefde koppeltjes graag op Lizard Beach, waar 24 privéstranden de nodige privacy bieden aan de gasten die in de veertig villa's verblijven. Het eiland heeft een eigen wedding planner voor wanneer de passie hoog oplaait.

Natuurliefhebbers: Sark, Kanaaleilanden, Frankrijk

Het donkerste eiland ter wereld is 's nachts het mooist, wanneer miljoenen sterren voor het blote oog zichtbaar zijn. Deze sterrenhemel is het resultaat van de gewoonte geen straatverlichting en gemotoriseerde voertuigen te gebruiken. De 600 inwoners behelpen zich met fiets en zaklamp.

Eenzaten: Ogasawara eilanden, Japan

Als je niet van mensen houdt, neem dan de boot naar deze eilanden. In het Engels heten ze 'Bonin Islands', afgeleid van een archaïsche Japanse term die zoveel betekent als 'geen mensen. De drie eilanden liggen 1.000 kilometer ten zuiden van Tokio en hebben een populatie van slechts 2.300 inwoners. De enige link met de buitenwereld is een ferry die vijf keer per maand van en naar Tokio vaart.

Families: Oahu, Hawaii

Het eiland waar de surfschool van Uncle Bryan claimt babies van zes maanden te leren surfen, is prima geschikt voor gezinnen. Je kan er tochtjes te paard maken in de vallei waar 'Lost' werd gefilmd, dolfijnen kijken in het Sea Life Park of verdwalen in de grootste doolhof ter wereld.

Koopverslaafden: Hong Kong Island

Als modeliefhebbers op een eiland stranden, dan liefst op deze plek waar het landschap gedimineerd wordt door luxeketens, maar waar ook budgetvriendelijker en vintage gewinkeld kan worden.

Feestbeesten: Ibiza, Spanje

Miljoenen uitgaanstypes bevolken elke zomer Ibiza, bekend om zijn tranceclubs en spectaculair uitgaansleven. Maar ook de beau monde van de wereld, zoals Kate Moss, Elle MacPherson en Mario Testino, vertoeft er graag.

Paparazzi: Saint-Barthélemy, Frankrijk

Beyoncé en Jay-Z werden hier al gespot, Lindsay Lohan postte van hieruit foto's in bikini op Twitter en ook Orlando Bloom en Gwen Stefani komen hier regelmatig op vakantie. Men zegt wel eens dat je hier met oudjeer evenveel kans hebt om een beroemdheid te spotten dan in een roddelmagazine.

Fijnproevers: Sicilië, Italië

De Siciliaanse keuken werd beïnvloed door de Arabieren, de Grieken, de Fransen, de Spanjaarden en de Noormannen. Het resultaat is een complexe eetcultuur die de bijnaam 'Keuken van God' kreeg.

 

 

 

Corrigeer