Mechelen verhuist voetgangersbrug na storm van kritiek

MECHELEN - Het stadsbestuur van Mechelen heeft beslist om de pas vorige week geplaatste Van Beethovenbrug in het centrum van de stad alweer te verhuizen. Daarmee komt het tegemoet aan de kritiek van onder meer de plaatselijke horeca, die kloeg dat de grote stalen voetgangersbrug een smet is op het historisch uitzicht van de buurt.

De Van Beethovenbrug, die de Haverwerf met de Vismarkt verbindt, komt nu waarschijnlijk aan de Vrouwvliet in het Tivolipark. 'Technisch is dat mogelijk. Dat werd reeds onderzocht. Het was immers onze bedoeling om daar op termijn ook een brug aan te leggen', zei burgemeester Bart Somers (Open VLD).

Somers blijft wel achter het ontwerp van de brug staan, maar erkent met deze beslissing dat 'het gevoel ontbreekt dat deze brug bijdraagt tot een betere beleving van de stad'. Voor de nieuwe brug tussen de Vismarkt en de Haverwerf wil het stadsbestuur opnieuw een wedstrijd uitschrijven. Ditmaal echter op voorwaarde dat het opnieuw een moderne brug wordt, maar met een veel geringere impact op de historische look.

Voor het verplaatsen van de huidige brug naar het Tivolipark moet de stad opnieuw een bouwvergunning aanvragen. Dat kan vier tot zes maanden duren. Het installeren van een nieuwe brug tussen de Vismarkt en de Haverwerf zal dan weer ongeveer anderhalf jaar duren. In de tussentijd wil het stadsbestuur de brug terugplaatsen die er de voorbije jaren lag.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio