Beerschot legt Mathijssen voor onbepaalde duur vast, Sidibe komt

Beerschot legt Mathijssen voor onbepaalde duur vast, Sidibe komt

Jacky Mathijssen Foto: PN

Beerschot AC komt verrassend uit de hoek: het legt trainer Jacky Mathijssen voor onbepaalde duur vast. Gary Kagelmacher tekende bij voor vier seizoenen. Daarnaast komen er nog drie nieuwelingen: Sidibe, Diowo en Kaita.

Ibrahima Sidibe werd officieel voorgesteld. De huidige spits van Sint-Truiden tekent voor drie seizoenen. De 30-jarige aanvaller speelde eerder voor SC Bahlingen, Wattenscheid, Wacker Tirol, SV Pasching, SC Ried en Debrecen.

Trésor Diowo (24) komt van tweedeklasser Tubeke. De Belg werd opgeleid bij Anderlecht en speelde eerder voor Stade de Reims, FC Brussels, AA Gent en Union Sint-Gillis.

Sani Kaita (25) is een Nigeriaan. Hij komt van Iraklis Saloniki, dat degradeerde in Griekenland. Eerder speelde hij bij Monaco, Kuban Krasnodar en Lokomotiv Moskou in Rusland en Alania Vladakavkaz in Oekraïne.

De Uruguayaan Gary Kagelmacher blijft dan weer langer in het Olympisch Stadion. De verdediger werd door zijn team Danubio eerst uitgeleend aan Real Madrid -waar hij én match in het A-elftal speelde- en dit seizoen aan Germinal Beerschot. Hij maakte indruk in het hart van de defensie en tekende tot 2015.

Stoelendans

Ook achter de schermen vinden er nogal wat wissels plaats. Van Club Brugge komt conditietrainer Jan Van Winckel over. Chris Van Puyvelde (sportief coördinator) en Steven Smet (hoofd jeugdopleiding) zijn ook relatief nieuw. Stan van den Buijs wordt hoofdscout.

Ook een oude bekende wordt weer binnengehaald: Steven Van Beethoven. Hij was al veiligheidsverantwoordelijke en voorzitter van de Kalendercommissie, maar keert op full-time basis terug om 'operational manager' te worden.

Corrigeer

Meest Gelezen Sport