Rijke Britten ondanks crisis nog rijker

Ondanks de crisis hebben de kapitaalkrachtige Britten hun fortuin de voorbije twaalf maanden met gemiddeld 18 procent zien stijgen. Dat blijkt uit een jaarlijkse rangschikking die The Sunday Times zondag publiceerde. Staalmagnaat Lakshmi Mittal wordt evenwel niet van zijn troon gestoten. De lijst telt ook 108 vrouwen.

vermogen dat geschat wordt op 300 miljoen pond (ruim 340 miljoen euro), wat een stijging van 3 procent betekent.

De top drie van rijkste mensen bestaat uit Lakshmi Mittal, de Russische zakenman en staalmagnaat Alisjer Oesmanov, en de Russische industrieel Roman Abramovitsj, die respectievelijk zowat 20, 14 et 11 miljard euro bezitten.

De baas van ArcelorMittal zag zijn fortuin 22 procent krimpen, omdat zijn aandelen minder waard werden, wat de grootste daling in de rangschikking betekent maar hem niet van de eerste plaats, die hij al zeven jaar op rij inneemt, stoot.

Voor het eerst sinds 1999 valt de hertog van Westminster, Gerald Cavendish Grosvenor, buiten de top drie. Hij strandt op de vierde plaats met 7 miljard pond (8 miljard euro).

Het voorbije jaar was globaal gezien voorspoedig voor de duizend rijkste Britten van wie het fortuin momenteel zowat 395,8 miljard pond (452 miljard euro) bedraagt, tegenover 333,5 miljard pond in 2010 (381 miljard euro).

De rangschikking is gebaseerd op het bezit van eigendommen en belangen in beursgenoteerde bedrijven, en brengt het kapitaal op de bank niet in rekening.
 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees