Leuvense straat tijdlang onderbroken omwille van valse bomauto

LEUVEN - De Vital Decosterstraat in Leuven moest zaterdagnacht een tijdlang afgesloten worden voor het verkeer omdat er een verdacht voertuig in de straat stond. Op het voertuig leken pakken explosieven vastgemaakt, maar bij nazicht door DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, bleken die onschadelijk.

Het was een voorbijganger die rond 01.00 uur de politie verwittigde toen hij de wagen opmerkte. Op het voertuig waren vier pakjes vastgemaakt, waarop de vermelding C4 stond en waaruit draden kwamen die onder de wielkassen waren vastgemaakt.

De politie nam het zekere voor het onzekere, sloot de straat af en verwittigde DOVO. Uit de eerste vaststellingen van de ontmijners bleek al dat de pakjes onschadelijk waren, zodat het niet nodig was de hele buurt te ontruimen.

Een robot maakte vervolgens één van de pakjes los en opende het. Dat bleek leeg te zijn, net als de drie andere. Het volledige voertuig werd daarop nog eens doorzocht maar ook dat leverde niets op. Rond 02.30 uur werd de straat dan ook weer vrijgegeven.

De wagen behoorde toe aan een leasebedrijf maar voorlopig kon daar nog geen verantwoordelijke gecontacteerd worden, zodat ook de bestuurder van het voertuig nog niet bekend is. De politie heeft daarom in de wagen een uitnodiging achtergelaten zodat de man of vrouw kan verhoord worden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees