Tyler Farrar: 'Mijn leven is voorgoed veranderd'

Tyler Farrar: 'Mijn leven is voorgoed veranderd'

Tyler Farrar Foto: PN

Tyler Farrar, een van de beste vrienden van de verongelukte Wouter Weylandt, stapt dinsdagavond na afloop van de vierde etappe uit de Ronde van Italië. 'Ik ben heel erg diep geraakt door het verlies van Wouter', aldus een aangeslagen Farrar.

Farrar was een vaste trainingsmaat van Weylandt. Samen legden ze heel wat kilometers af in de regio Gent, waar de Amerikaan verblijft tijdens het Europese wielerseizoen.

' Zoals velen weten was hij mijn vriend, trainingspartner en in vele opzichten een broer. Zijn dood zorgt voor een onomkeerbare verandering in mijn leven maar meer nog in dat van zijn familie en zijn geliefden. Wouter was een van de vriendelijkste, grappigste en meest geliefde mensen die ik ooit ben tegengekomen en zijn dood is een tragedie voor zijn familie, vrienden en voor de sport in zijn geheel. Ik kan alleen mijn diepste medeleven betuigen aan iedereen die zo met hem begaan was als ik, vooral zijn familie, vrienden, team en supporters. We vieren zijn leven en rouwen om zijn dood op dezelfde manier.'

Tyler Farrar verlaat dinsdagavond na afloop van de vierde rit de Ronde van Italië om in België in alle rust het verlies van zijn vriend te verwerken.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.