Base neemt het op voor zijn concurrent

Gsm-operator Base neemt het op de microblogsite Twitter op voor zijn concurrent Telenet. Base reageert op de vierduizend handtekeningen die enkele organisaties hebben verzameld tegen de komst van een vierde gsm-operator.

"Zin of onzin als een gsm tot 10.000 maal meer straalt dan een mast?", vraagt Base zich af.
Volgende maand wordt de licentie geveild voor de vierde mobiele operator in België. De initiatiefnemers van de petitie, onder meer de organisaties Beperk de Straling en StralingsArmVlaanderen, stellen dat de duizenden nieuwe antennes de elektromagnetische straling verder zullen doen toenemen.

Dat klopt niet, stelt Base ter verdediging van zijn concurrent. "De bezorgdheid van de burgers richt zich vooral op mobiele zendmasten op gebouwen, vaak in het midden van de stad. Maar de straling van gsm’s is heel wat hoger dan die van antennes", aldus de operator op zijn website.

Om een gsm-netwerk uit te bouwen in België zijn enkele duizenden antennes nodig, is te horen bij de bestaande operatoren. Een deel van de pylonen wordt gedeeld. "Wij delen nu zowat 23 procent met Mobistar en Base", zegt Jan Margot van Proximus. "Telenet is welkom als we nog plaats hebben."

Ook Margot wijst er nogmaals op dat meer masten niet voor meer straling zorgen. "Hoe dichter de mast, hoe minder straling er wordt uitgezonden door het gsm-toestel", besluit de woordvoerder.
 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees