VIDEO. Paul Severs in de problemen na Hitlergroet

VIDEO. Paul Severs in de problemen na Hitlergroet

Foto: *

Schlagerzanger Paul Severs heeft vorige week tijdens een optreden voor Gentse studenten de Hitlergroet gebracht. Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding overweegt gerechtelijke stappen te ondernemen. In een reactie houdt de populaire zanger vol dat het om een onschuldig grapje ging.

Het filmpje van het incident laat een vrolijke Paul Severs zien die aan het begin van het nummer 'Ik ben verliefd op jou' zijn hand in de lucht steekt en de Hitlergroet brengt. Het filmpje raakte via de website van Story verspreid.

'Gewoon een grapje', zegt de zanger dinsdag. 'In mijn shows breng ik Ik ben verliefd op jou in verschillende talen. Daarbij vertel ik telkens wie het nummer in die taal heeft opgenomen. Toen ik in het Duits wou beginnen, riep iemand in het publiek: 'Hitler'. Ik heb daarop ingepikt.'

Severs houdt vol dat het nooit de bedoeling was iemand te kwetsen. 'Ik heb dit nooit eerder gedaan en zal dit ook nooit meer opnieuw doen', zegt hij. 'Ik bied bij deze mijn verontschuldigingen aan.'

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding neemt de zaak alvast ernstig en beraadt zich over de volgende stappen. Mogelijk trekt het Centrum naar het gerecht.

Corrigeer

MEER NIEUWS