Ivan Perisic is Profvoetballer van het Jaar

Ivan Perisic is zondag in Brussel verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. De Kroatische aanvallende middenvelder van Club Brugge haalde het in het referendum voor Standard-middenvelder Axel Witsel en Genk-spits Jelle Vossen.

De 22-jarige Perisic was dit seizoen de uitblinker bij Club Brugge en werd met 22 doelpunten topschutter in de hoogste voetbalklasse. Hij werd de laatste weken al meermaals aan de kersverse Duitse landskampioen Borussia Dortmund gelinkt, maar officieel is de overgang nog niet. Op de erelijst volgt de Kroaat de Marokkaan Mbark Boussoufa op, die Anderlecht onlangs verliet voor het Russische Anzhi.

De Profvoetballer van het Jaar wordt verkozen door alle spelers uit de Belgische eerste klasse en spelers actief in de hoogste reeks van de buitenlandse competities. Dit jaar brachten 340 profspelers hun stem uit. Perisic haalde het met 405 punten voor Witsel (330) en Vossen (198).

Tijdens het Gala van de Profvoetballer, dat al voor de 28e keer georganiseerd werd, werden ook nog andere trofeeën uitgereikt. Genk-doelman Thibaut Courtois werd verkozen tot Doelman van het Jaar, zijn coach Frank Vercauteren is Trainer van het Jaar geworden en ref Frank De Bleeckere kreeg voor de zesde keer in zijn carrière de trofee van Scheidsrechter van het Jaar.

Uitslagen:

Profvoetballer
1. Ivan Perisic - 405
2. Axel Witsel - 330
3. Jelle Vossen - 198

Trainer
1. Franky Vercauteren - 591
2. Peter Maes - 438
3. Ariël Jacobs - 147

Doelman
1. Thibaut Courtois - 621
2. Silvio Proto - 397
3. Sinan Bolat - 142

Scheidsrechter
1. Frank De Bleeckere - 611
2. Jérôme Efong Nzolo - 249
3. Johan Verbist - 136

 

Corrigeer