Clijsters herbeleeft kinderjaren in Seles-jasje

De nieuwe outfit van Kim Clijsters op Roland Garros is niet onopgemerkt gebleven. Lang niet iedereen vindt het roze-blauw pakje geslaagd. De ietwat foute nineties-look is evenwel de bedoeling: het is geïnspireerd op een trainingsjasje van voormalig tennisster Monica Seles.

'Vorige winter zat ik rond de tafel met de mensen van Fila (Clijsters' kledingsponsor, nvdr) en zij vroegen mij naar mijn herinneringen', vertelt Clijsters in Gazet van Antwerpen. 'Ik heb Seles zien spelen op Roland Garros in dat tenue en datzelfde jasje heb ik nog eens gekregen onder de kerstboom. Toen was ik enorm trots dat ik dat als klein meisje kon aandoen en op die manier komt dat gevoel nu nog een keertje terug', klinkt de uitleg.

Hopelijk brengt het kledingstuk Clijsters evenveel geluk als Seles: het was met dit jasje aan dat de Amerikaanse in 1991 de trofee van Roland Garros in ontvangst nam. Ook opmerkelijk: Seles had niet lang voor die zege in Parijs ook haar lange haren geknipt. Ook Clijsters gaat voor het eerst in haar carrière door het leven zonder paardenstaart. 

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.