Interieur

Hoe kies je een goede interieurarchitect?

Hoe kies je een goede interieurarchitect?

Foto: Interieurdesigner

Een geslaagd interieur begint bij het vinden van een interieurarchitect die je dromen omzet naar de realiteit. Wanneer stijlen en meningen botsen, zal dit ook zichtbaar zijn. Deze concrete tips helpen je de juiste interieurpartner te vinden.

Criteria bepalen
De zoektocht naar een interieurarchitect begint bij het bepalen van de gewenste interieurstijl. De meeste interieurontwerpers leggen zich toe op één bepaalde stijl en weten dan ook alles over de nieuwste trends en materialen. Bovendien kennen ze de geschikte vakmannen. Ook voor specifieke eisen zoals ecologisch bouwen, restauratie of een lage energiewoning, is het raadzaam een interieurarchitect met ervaring te raadplegen.

Het portfolio
De beste manier om na te gaan of een interieurarchitect voldoet aan je eisen, is door zijn of haar portfolio uit te pluizen. Is het interieurproject vrij te bezichtigen of zijn er openhuisdagen gepland? Ga dan zeker een kijkje nemen. Lukt dat niet, dan kan je hun interieurprojecten raadplegen via internet of publicaties van de betreffende interieurarchitect opzoeken.

Lokale interieurarchitecten
Een interieurarchitect nemen uit de buurt heeft heel wat voordelen. Een nauwe band met de omgeving zorgt voor een vlotte samenwerking met de dienst stedenbouw, plaatselijke leveranciers en vakmannen. Ook de opvolging van de werken zal vlotter verlopen aangezien de interieurarchitect veel vaker over de vloer kan komen.

Bekijk realisaties van interieurarchitecten op interieurdesigner.be

Bram De Vos geeft in zijn rubriek 'Inspirerende interieurtips' meer raad aan lezers die een goede interieurarchitect zoeken. In deel twee heeft hij het over het kennismakingsgesprek voorbereiden. Deel drie zal de werkwijze van een interieurarchitect belichten.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees