'Zweedse regisseur Ingmar Bergman verwisseld als baby'

In Zweden worden vraagtekens geplaatst bij de herkomst van Ingmar Bergman. De in 2007 overleden legendarische filmregisseur, bekend van onder andere 'Fanny en Alexander', zou immers als baby verwisseld zijn. Dat zegt auteur Veronica Ralston, nicht van Ingmar Bergman, in haar nieuwe boek.

Als de bewering klopt, is Ingmar Bergman dus niet de natuurlijke zoon van de door hem zo aanbeden moeder Karin Bergman. Als bewijs publiceert Veronica Ralston in de krant Dagens Nyheter analyses van haar DNA en dat van Bergman. Daaruit moeten blijken dat beiden niet met elkaar verwant zijn.

Volgens Ralston werd Bergman kort na zijn geboorte in Uppsala in 1918 door de vader met een andere baby gewisseld, nadat de moeder na een zeer zware bevalling een erg zieke zoon op de wereld had gezet.

In toonaangevende Zweedse kranten worden vrijdag ook andere familieleden van meervoudige oscarwinnaar aan het woord gelaten over de nieuwe theorie. Daniel Bergman, de zoon van Ingmar, zegt in Dagens Nyheter dat hij geen bezwaren heeft tegen nieuwe dna-analyses om de kwestie uit te klaren. 'Voor mij is dat niet belangrijk'.

Misdaadauteur Henning Mankell, die getrouwd is met Ingmars dochter Eva Bergman, zegt in Svenska Dagbladet dan weer dat de zaak 'nog veel grondiger' onderzocht moet worden. 'Dat zou wel eens kunnen kloppen'. Mankell werkt momenteel aan een televisieserie over Bergmans leven.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees