Geen vlees op Lokerse Feesten door Morrissey

LOKEREN - Met Morrissey staat op donderdag 4 augustus een grote naam op het podium van de Lokerse Feesten. Om de ster te strikken komen de organisatoren wel tegemoet aan een van zijn eisen: er zal die dag uitzonderlijk geen vlees verkocht worden op het festivalterrein. Geen paardenworst en beenhesp dus, maar wel 'een gamma aan lekkere veggie-snacks'.

Morrissey werd in de jaren tachtig wereldberoemd als zanger van The Smiths, een van de invloedrijkste Britse bands ooit. De groep hield het midden tussen pop en new wave en leverde met onder meer Meat is murder en The queen is dead tal van succesalbums af. Het grote publiek kent The Smiths vooral van de kraker There is a light that never goes out.

Als overtuigd vegetariër wil Morrissey niet dat er vlees wordt verkocht op de plaatsen waar hij optreedt. De Lokerse Feesten hadden al heel lang een oogje op Brit en gingen daarom in op zijn opmerkelijke eis. 'Heel wat mensen gaan af en toe eens een dagje vegetarisch en 1 dag tijdens 10 dagen Lokerse Feesten het eens zonder 'vlees' stellen doet allicht aan ieders gestel deugd. Onze eigen eetstands zullen die dag een gamma aan lekkere veggie-snacks verkopen. De eetkramen buiten het festivalterrein blijven bij hun traditionele aanbod', klinkt het.

Naast Morrissey staan op 4 augustus ook 2manyDJs en Gogol Bordello op het podium in Lokeren.
 

Corrigeer

MEER NIEUWS