Christelijk geïnspireerde denktank opgericht

Christelijk geïnspireerde denktank opgericht

Voorzitter van de vzw Logia is Wivina Demeester Foto: (wdk)

Hans Geybels, de voormalige woordvoerder van kardinaal Danneels, heeft samen met gelijkgezinden de denktank Logia opgericht. Logia wil een 'christelijk geïnspireerd impulsforum' zijn.

Uitgangspunt van Logia is, zo zeggen de oprichters 'de meerwaarde van de christelijke inspiratie voor het maatschappelijk debat'.

'Het christelijk gedachtegoed kan een interessant licht werpen op ontwikkelingen in cultuur, sport, economie, mensenrechten, arbeid... Die visie wil Logia aan bod laten komen. Logia wil ook een service bieden aan media die op zoek zijn naar christelijk geïnspireerde opinies en testimonials', zo laten de oprichters weten.

Logia is een initiatief van het Katholiek Impuls- en Mediafonds.Theoloog Hans Geybels, voormalig woordvoerder van kardinaal Danneels, is één van de initiatiefnemers. Voorzitter van de vzw Logia is Wivina Demeester, voormalig minister van Welzijn van CD&V.

  Uit onderzoek is volgens de initiatiefnemers gebleken dat heel wat mensen vinden dat er een 'tekort is aan christelijke waarden in de media'

Logia brengt een groep mensen samen om zowel over alle actuele onderwerpen als over brede evoluties in de samenleving te debatteren. Zowel jong als oud zit in de denktank.

De denkgroep benadrukt 'onafhankelijk van de politiek' te opereren en zal 'geen partijgekleurde standpunten innemen'. Daarnaast is het ook niet de bedoeling om de spreekbuis van de kerk te zijn.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees