Mieke Vogels niet meer verkiesbaar bij Vlaamse verkiezingen

Mieke Vogels niet meer verkiesbaar bij Vlaamse verkiezingen

Foto: wdk

Gemeenschapssenator Mieke Vogels (Groen!) zal in 2014 niet meer deelnemen aan de regionale verkiezingen. Dat zegt Vogels in een interview met Actua-TV dat zaterdag wordt uitgezonden. 'Ik word dat jaar zestig. Er zijn heel veel goede, nieuwe mensen in Antwerpen om het roer over te nemen', legt Vogels uit.

Het is de bedoeling in 2014 te stoppen met de nationale politiek. Vogels is momenteel nog lid van de districtsraad van Deurne. Hoe een en ander volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen zal lopen, is nog geen uitgemaakte zaak. Onlangs stopte ook Vera Dua, jarenlang Vogels' compagnon de route bij de Vlaamse groenen, met politiek.

Mieke Vogels raakte in 1985 op de Antwerpse Agalev-lijst verkozen voor de Kamer. Ze zou daar blijven zetelen tot halfweg de jaren negentig, toen ze schepen werd in Antwerpen. Vier jaar later, na de dioxineverkiezingen, schopte Vogels het tot Vlaamse minister van Welzijn. Ze deed de rit in de regering-Dewael echter niet volledig uit. Na de zware federale verkiezingsnederlaag van 2003 nam Vogels immers ontslag als minister.

Sinds 2004 raakte Vogels verkozen bij de Vlaamse verkiezingen. Van 2007 tot oktober 2009 was Vogels nog voorzitster van Groen!, als opvolgster van Dua. Haar opvolger is huidig partijvoorzitter Wouter Van Besien.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees