Vlaams Belang betoogt tegen komst moskee met minaret

LIER - Het Vlaams Belang heeft zondag betoogd tegen de komst van een moskee met minaret in Lier. Aan de optocht namen volgens de politie een vijfhonderdtal mensen deel. Zij hield een oogje in het zeil, maar er deden zich geen incidenten voor.

Het schepencollege van Lier bracht eerder deze week een positief advies uit voor de stedenbouwkundige aanvraag van de Turkse vzw Diyanet de Belgique. Zij wil op het oude schoolterrein in de Donk een gebedshuis met verenigingslokalen bouwen.

De eerste stedenbouwkundige aanvraag kreeg van het schepencollege vorig jaar een negatief advies. Na een gesprek met de Turkse gemeenschap, waarbij het stadsbestuur een aantal bedenkingen formuleerden, werden de nodige aanpassingen doorgevoerd waardoor de tweede aanvraag wel groen licht kreeg.

Onbegrijpelijk, vindt het Vlaams Belang, dat zondag een betoging organiseerde tegen de komst van de moskee en de islamisering van Lier. De deelnemers kwamen met bussen vanuit heel Vlaanderen naar Lier.

Om 11.00 uur hield Jan Mortelmans een toespraak op het Leopoldplein. Daarna ging het richting de Donk met een afsluitende speech van Filip Dewinter. Rond 13.00 uur was de betoging afgelopen.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees