Van den Broeck 15e

Lars Boom wint proloog in Dauphiné Libéré

De Nederlander Lars Boom heeft zondag de proloog in de 63e editie van de Dauphiné Libéré gewonnen. Na 5,4 kilometer in Saint-Jean-De-Maurienne was Boom 2 seconden sneller dan de Kazach Alexandre Vinokourov en 5 seconden sneller dan de Brit Bradley Wiggins. Jurgen Van den Broeck eindigde als beste Belg op de 15e plaats op 14 seconden van de winnaar.

De Duitser John Degenkolb  werd vierde, de Fransman Blel Kadri vervolledigde de top vijf.

Wisselvallig weer ook in de streek van de hoogste Alpencols in de schaduw van onder meer de Col du Galibier en de Col du Lautaret. Zo zag het er lange tijd naar uit dat met eerst Cyril Lemoine (6:29) en met daarna Blel Kadri (6:26) een Franse verrassing in de maak was maar gelukkig droogde het wegdek net op tijd op voor de specialisten. Als uit een kanon weggeschoten stormde Lars Boom op de finish af om Vinkourov met twee seconden te verslaan.

Maandag staat de eerste rit in de Dauphiné op het programma, een etappe over 144 kilometer tussen Albertville en Saint-Pierre-de-Chartreuse.

Uitslag proloog Saint-Jean-de-Maurienne:
1. Lars Boom (Ned/Rabobank) 5,4 km/6:18
2. Alexandre Vinokourov (Kaz) 0:02
3. Bradley Wiggins (GBr) 0:05
4. John Degekolb (Dui) 0:06
5. Blel Kadri (Fra) 0:08;
6. Joost Posthuma (Ned) 0:09;
7. Cadel Evans (Aus);
8. Christophe Riblon (Fra);
9. Cyril Lemoine (Fra) 0:10;
10. Jérôme Coppel (Fra) 0:11;

Bekijk de volledige uitslag op de wedstridfische op Sportwereld.be
 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.