SP.A wil Brusselse kleine ring volledig befietsbaar maken

De kleine ring moet in deze legislatuur over de ganse lengte vrijliggende fietspaden krijgen om meer fietsers aan te trekken, vindt de Brusselse sp.a-fractie. "Ik wil alvast een snelle installatie van een afgescheiden fietspad tussen de Ninoofsepoort en het Zuidstation", aldus parlementslid Jef Van Damme zondag in een communiqué.

Vandaag is volgens de sp.a’er slechts 15 pct van de ringweg van 8 kilometer veilig en comfortabel befietsbaar. In eerste instantie wil hij een afgescheiden fietspad op de Slachthuis- en Poincarélaan, tussen de Ninoofsepoort en het Zuidstation.

"De heraanleg kan vrij eenvoudig en snel gebeuren. Het potentieel van een degelijk fietspad op deze plek is enorm. Ook op de andere stukken van de kleine ring moeten zo snel mogelijk afgescheiden fietspaden komen. Ik roep Brigitte Grouwels (CD&V) en Bruno De Lille (Groen! ) op om hun beloftes effectief waar te maken."

De sp.a-fractie wijst erop dat afgescheiden fietspaden ook meer fietsers aantrekken. Fietstellingen van de gemeente Molenbeek tonen aan dat langs het kanaal het aantal fietsers spectaculair is toegenomen sinds de ingebruikname van het afgescheiden fietspad.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees