James Cameron mogelijk in 2015 naar de Maan

James Cameron mogelijk in 2015 naar de Maan

Foto: pn

Het ziet er naar uit James Cameron, bekend van onder meer kaskrakers als "Titanic" en "Avatar", in 2015 in een Russische Sojoez-capsule als toerist een baan om de Maan zal draaien. Het Amerikaans bedrijf Space Adventures zegt dat een eerste zitje voor 150 miljoen dollar aan een "zeer gekende persoonlijkheid" werd verkocht. The Sunday Times meent dat het om de 56-jarige regisseur gaat.

Cameron was in het verleden ook al niet vies van een avontuur. Hij hielp mee een kleine duikboot ontwikkelen die tot in het wrak van de gezonken Titanic kon filmen en voor Avatar werd met 3D-camera’s afgedaald in een trog in de Grote Oceaan.

Zakenvrienden verklaarden dat Cameron met de NASA en het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos onderhandelde om een 3D-camera op het Internationaal Ruimtestation ISS te monteren. Dat zou een documentaire moeten opleveren zoals "Aliens of the Deep", waarbij enorme dieptes in de oceanen werd opgezocht. Een bron zegt dat de camera’s voor de ruimte een stuk lichter gemaakt moeten worden.

Nu zou daar een omwenteling om de Maan bijkomen, inclusief een bezoek aan het ISS dat in een baan rondom onze planeet draait. De trip zelf duurt alles samen zeventien dagen.
De woordvoerder van Cameron’s productiebedrijf Lightstorm Entertainment wilde geen commentaar geven.

Naast Space Adventures en Virgin Galactic van Sir Richard Branson willen nog andere bedrijven ruimtetoerisme ontwikkelen.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees