Toeristische sector blikt tevreden terug op lang hemelvaartweekend

De toeristische sector aan de kust heeft er een geslaagd lang hemelvaartweekend opzitten. Na drie dagen zon en één dag met wat bewolking begon de uittocht al zondagmiddag, met lange files op de E40 richting Brussel. De toeristische bedrijven blikken positief terug op de voorbije vier dagen.

"We hebben de voorbije vier dagen meer dan 5.000 bezoekers over de vloer gehad in onze toeristische dienst", zegt Vincent Drouard van Toerisme Oostende. "Dat bewijst dat het druk was. De hotels waren niet voor de volle 100 procent volzet. Zaterdag konden we nog mensen aan een kamer helpen."

Qua tweedeverblijvers was de opkomst groot en door de zon kwamen ook veel dagtoeristen langs. Algemeen heeft het verlengde weekend gebracht wat de toeristische bedrijven ervan verwachtten. "Al vragen we ons af hoe lang dat nog zal blijven duren. Volgend weekend is opnieuw drie dagen lang en de weersverwachtingen lijken weer gunstig. Na de geslaagde paasvakantie en het hemelvaartweekend zou het dan een prima voorjaar worden."

De meeste bezoekers aan de toeristische dienst kwamen informatie vragen over restaurants, overnachtingsmogelijkheden, evenementen en andere bezigheden. "Met dit weer profiteert iedereen mee", besluit Drouard.

Verschillende badplaatsen hadden voor het hemelvaartweekend evenementen gepland. In Knokke-Heist vond de luxebeurs Eccentric plaats en in Blankenkberge waren er de havenfeesten.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees