Zweedse verdediger Almebäck zevende transfer Club Brugge

Zweedse verdediger Almebäck zevende transfer Club Brugge

Foto: BildbyrŒn

Club Brugge blijft bijzonder actief op de transfermarkt. Blauw-zwart versterkte zich woensdag met de 23-jarige Zweed Michael Almeback, een centrale verdediger die van het Zweedse Örebrö overkomt en een contract voor vier seizoenen ondertekende.

Viervoudig Zweeds international Almebäck, die ook in de belangstelling van onder meer Heerenveen, AZ en Feyenoord stond, had bij het huidige nummer vijf uit de Zweedse competitie een contract tot eind 2011.

'De afgelopen twee seizoenen ontpopte de centrale verdediger zich tot één van de sterkhouders van het team, wat hem de bijnaam ’Iron Mike’ opleverde', klinkt het bij Club. 'In 2009 kreeg hij bij Örebrö de titel ’Speler van het Seizoen’. Nationaal werd hij genomineerd als ’Nieuwkomer van het Jaar’.'

In 2010 pakte hij zijn eerste A-selectie voor de Zweedse nationale ploeg, in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Syrië. Zijn jongste interland speelde hij op 29 maart tegen Moldavië.

Zevende versterking

Club blijft zich zo roeren op de transfermarkt. Almebäck is al de zevende versterking voor de Bruggelingen, die eerder al de aanvallers Björn Vleminckx (NEC) en Thomas Meunier (Virton), middenvelders Victor Vazquez (Barcelona) en Niki Zimling (NEC/Udinese), verdediger Fredrik Stenman (Groningen) en doelman Vladan Kujovic (Willem II) vastlegden voor het seizoen 2011-2012.
 

Corrigeer